Євроклуб УІПА відвідав з екскурсією Ґвара Медіа

 

Представники партнерських євроклубів УІПА (координатор к.філос.н., доц. Шапаренко О.В.) та Харківського ліцею 144 (куратор Соколова Є.Г.) 15 березня в рамках нового проєкту «Якісний відеоконтент про базові європейські цінності – крок до розбудови європейської країни в Україні» зустрілися з головним редактором Ґвара Медіа Сергієм ПРОКОПЕНКО і редакторкою англійської версії Яною СЛЄМЗІНОЮ в офісі цієї незалежної медіаплатформи в Харкові.

Цікаво, що в Ґвара Медіа вважають, що Україна і Харків потребують уваги закордонних партнерів, саме тому і виробляють контент не тільки українською мовою, а й англійською. До речі, сама екскурсія та спілкування в конференц-залі проводилися англійською мовою, що надало змогу всім учасникам заходу використати навички спілкування іноземною мовою на практиці.

В теплій, невимушеній атмосфері була проведена екскурсія приміщеннями Ґвара Медіа, під час якої можна було ознайомитися з організацією роботи та спостерігати за робочим процесом журналістів. Спілкування з представниками Ґвара Медіа було побудовано в форматі діалогу. Запитання ставили не тільки учасники євроклубів, але й представники приймаючої сторони.

В результаті спілкування студенти УІПА та ліцеїсти отримали корисну інформацію про Ґвара Медіа, яка спеціалізується на конвергентній журналістиці. Щоб залучати аудиторію, журналісти нової хвилі в Харківському регіоні створюють найрізноманітніші форми цифрового контенту, такі як інноваційні боти, короткометражні документальні фільми, інтерактивні тести, фото- та відеоісторії.

Продукти Ґвара Медіа:

- онлайн-видання Ґвара;

- креативна студія;

- команда аналітиків боту «ПЕРЕВІРКА»;

- документальні стрічки;

- спільнота читачів та кав’ярня «КАВА МЕДІА».

Команда Ґвара Медіа є членом міжнародної мережі фактчекерів IFCN та слідує їхнім стандартам у політиці перевірки інформації.

Також медіаплатформа нагороджена Zabel Awards від американської правозахисної організації Human Rights First. Документальна стрічка телеканалу ITV спільного виробництва харківського незалежного видання Ґвара Медіа та британської студії 9 Films про масове поховання в Ізюмі на Харківщині номіновано на британську премію RTS Television Journalism Awards 2024.

Велика подяка головному редактору Ґвара Медіа Сергію та редакторці англійської версії Яні за цікаву зустріч та приділений дорогоцінний час. Окрема подяка за чудовий фотозвіт менеджерці центру інноваційних освітніх технологій, міжнародних зв’язків та академічної мобільності УІПА О. Кайдаловій. 

Більше інформації про медіаплатформу Ґвара Медіа