Різдвяна зустріч Євроклубів УІПА та ліцею № 144

 

Різдвяна спільна зустріч євроклубівців УІПА (координатор Шапаренко О.В.) та ліцею № 144 (куратор Соколова Є.Г.) відбулась 25 грудня. Саме так, як і має бути в цей історичний момент:

- із жвавим обговоренням питань вікторини про святкування Різдва в Україні до радянської окупації (інтерактивна доповідь – доц. Шапаренко О.В.);

- доповіддю про ялинку (Дуб Анна, ліцей 144);

- про традиції святкування Різдва в країнах Євросоюзу (Горбунов Єгор, ліцей 144);

- гарним співом різдвяних пісень (Піженко Софія, ліцей 144);

- ласощами та подарунками.

Всі учасники заходу визнали, що вони вперше святкують Різдво 25 грудня, але позитивно сприймають повернення нашої країни до своїх традицій та наближення українців до європейської спільноти. Завдяки словниковій грі (Соколова Є.Г.), учасники запам’ятали багато слів з різдвяної та новорічної тематики.

Каміла Вишневська (здобувачка 1 курсу УІПА), Карасава Соломія, Боготала Дарʼя (учениці ліцею 144) поділилися своїми враженнями про участь у програмі European Changemaker eTwinning, яка надала можливість обмінюватися досвідом з представниками інших країн, брати участь у спільних проєктах та підвищувати рівень володіння англійською мовою.

Велика подяка президенту євроклубу УІПА Дар’ї Шевцовій, яка відкрила засідання, Грициній Юлії (здобувачка 1 курсу УІПА) за чудовий ролік про своє осмислення новорічних свят, студентам УІПА Присяжному Олександру та Федяй Ксенії за технічну підтримку заходу, керівництву УІПА за сприяння в організації заходу.

Захід проходив виключно англійською мовою!