Студенти УІПА завершили освітній курс «Школа законотворця 2.0»

 

Група здобувачів Української інженерно-педагогічної академії 3 березня взяли участь в фінальній зустрічі «Школи законотворця 2.0», де були запрошені гості з числа тих, хто не пройшов відбір на освітній курс.

Цей освітній курс був спрямований на розвиток громадянського суспільства та розуміння як працює законодавчі органи влади. Курс був поділений на 5 модулів:

  1. Парламент і суспільство.
  2. Депутати і громадяни.
  3. Законотворчий процес.
  4. Розробка законопроєктів.
  5. Адвокація та політичні комунікації.

Фінальною точкою у курсі було поділення на команди та створення власного проєкту закону. Студенти УІПА представляли 3 команди:

- Культура. (Ксенія Федяй, Олександр Присяжний).

- Соціальне та шкільне підприємництво (Мілена Вольська).

- Самоврядування (Ігор Марчак).

Завершенням курсу було представлення власного законопроєкту та за анонімним голосуванням оголошувався законопроєкт переможець. Свою оцінку та рекомендації надавали перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко та народний депутат Роман Грищук. За результатами голосування учасників, гостей та жюрі з 46.8% виграв законопроєт команди Культура з законопроєктом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань у сфері охорони культурної спадщини з метою її збереження, використання об’єктів культурної спадщини у суспільному житті, захисту традиційного характеру середовища в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь».

Студентство УІПА дуже вдячне за можливість розвиватись у цій сфері та окрему подяку хочемо зазначити Українській асоціації студентів, громадській організації Покоління Ю та окремо помічнику народного депутата Юрію Мироненку – організатору «Школи законотворця 2.0».