Відбулось спільне засідання євроклубів УІПА та Харківського ліцею №144

 

Спільне засідання євроклубів Української інженерно-педагогічної академії та Харківського ліцею №144 відбулось 3 березня.

Тема засідання «Жінки в бізнесі, науці, політиці, культурі». Загалом було 45 присутніх; серед них організатор зустрічі, координатор євроклубу УІПА к.філос.н. доц. Шапаренко О.В., викладач кафедри іншомовної підготовки, євроінтеграції та міжнародного співробітництва Карабітськова Н.О., куратор євроклубу «Open World» Харківського ліцею №144 Соколова Є.Г., заступник директора Харківського Ліцею №144 з науково-методичної роботи Мацулєвич О.Є., здобувачі УІПА, ХНУ ім. Каразіна та учні ліцею №144.

Робочі мови засідання – українська, англійська, німецька.

В першій частині засідання здобувач першого курсу УІПА Г. Безкоровайний розповів про харківську героїню Владу Черних. Присутні вшанували її пам’ять хвилиною мовчання під зворушливу пісню «Два кольори» у виконанні Квітки Цисік.

Після цього здобувачі та школяри ознайомилися з новим випуском газети Digest (ред. Дронова Д, гр.МТ-19), що містив матеріал про Квітку Цисік та Гейді Ламар – видатних жінок з українським корінням світового масштабу.

Цікавими були також презентації здобувачів про Марию Кюрі (Губар К. ГР-21), Маргарет Тетчер (Волкова А. ГР-21), жінок у мистецтві (Чуб О., ГР-22 мг). Здобувачі доповідали англійською і німецькою мовами та показали високий рівень володіння ними.

У другій частині зустрічі в рамках спільного проєкту «Українська молодь на шляху до демократичних цінностей» були представлені перші три відеозаписи здобувачів та школярів, які внаслідок російської агресії мешкають та навчаються за кордоном. (Міняйло В., 9 кл., ліцей №144, країна перебування – Німеччина; Москалець А., здобувачка ХНУ ім. Каразіна, країна перебування – Данія; Торосова Л., здобувачка ХНУ ім. Каразіна, країна перебування – Німеччина). Всі ці дівчата показали вільне володіння англійською мовою.

Мета проєкту «Українська молодь на шляху до демократичних цінностей» – поєднати здобувачів в Україні з українськими однолітками в різних країнах ЄС, обмінюватися досвідом, правдивою інформацією про події в Україні та інших країнах.

Наприкінці зустрічі Карабітськова Н.О. розповіла учням ліцею про УІПА, її факультети та спеціальності та запросила випускників доєднатися до родини академії.

Мацулєвич О.Є., Шапаренко О.В. та Соколова Є.Г. виступили з заключними словами про розвиток співпраці та подальшу плідну роботу євроклубів.