Здобувачі освіти УІПА ознайомилися з проєктами від Kharkiv IT Cluster

 

Кафедра інформаційних комп’ютерних технологій і математики Української інженерно-педагогічної академії разом з Громадською спілкою «Харківський кластер інформаційних технологій» 28 лютого провели для здобувачів освіти Академії онлайн-зустріч. На заході 60 здобувачів освіти було ознайомлено з сучасним станом ІТ-індустрії в Україні в цілому, а також висвітлено вплив ІТ-компаній на економіку країни.

Основну увагу на зустрічі представники Kharkiv IT Cluster приділили проєктам, в яких саме студенти УІПА зможуть брати участь:

- регулярні воркшопи «OPEN IT» від компаній ІТ-галузі для зацікавленої молоді;

- заходи в ІТ-клубі JUNIOR CLUB, де кожний зможе покращити Soft Skills;

- лекції «GUEST EDU» по запиту для студентів академії.

Крім того, на онлайн-заході були представлені шляхи співпраці з органами студентського самоврядування, а також робота над соціальними проєктами з постійним моніторингом від ІТ-компаній.

Для здобувачів освіти за ІТ-напрямками Академії команда Харківського кластеру інформаційних технологій запропонувала участь в проєкті «SKILL MATRIX», мета якого сформувати у ІТ-молоді універсальні навички ІТ-спеціалістів згідно із сучасними вимогами індустрії.

На заході завідувачка кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики Олеся НЕЧУЙВІТЕР та представниця Kharkiv IT Cluster Марія РУДИНСЬКА обговорили можливість проходження практики студентами УІПА в ІТ-компаніях з подальшим працевлаштуванням, а також алгоритм проходження сертифікаційного тестування «Hard Skills Exam» здобувачів освіти кафедри ІКТіМ.

Наприкінці зустрічі для студентів була запропонована гра-опитування, переможницею якої стала студентка спеціальності 122 Комп’ютерні науки Анастасія ПАНОВА.