До 100-річчя бою під Крутами

 29 січня Україна відзначає 100-річчя бою під Крутами. Із цієї нагоди в Українській інженерно-педагогічній академії було організовано і проведено круглий стіл на тему «Бій під Крутами: перші українські кіборги». Студенти і викладачі УІПА вшанували мужність та героїзм захисників суверенітету України покладанням квітів до пам’ятника Героям, які поклали голову за незалежність та свободу України.

 

29 січня Україна відзначає 100-річчя бою під Крутами. Із цієї нагоди в Українській інженерно-педагогічній академії було організовано і проведено круглий стіл на тему «Бій під Крутами: перші українські кіборги».

У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

Голова Української Центральної Ради Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями України.

Студенти і викладачі УІПА вшанували мужність та героїзм захисників суверенітету України покладанням квітів до пам’ятника Героям, які поклали голову за незалежність та свободу України.