Наш волонтерський рух набирає обертів: історії волонтерів факультету енергетики і автоматизації УІПА

 

Вже більш ніж три місяці триває повномасштабне вторгнення путинських військ у нашу країну. Ми живемо і працюємо в нових умовах. В уіх додалося клопоту з піклування про рідних та близьких людей. Проте кожен співробітник та здобувач освіти нашої академії прагне в будь-який спосіб допомогти країні на її шляху до перемоги.

Сьогодні розповімо про трьох студентів факультету енергетики і автоматизації, які займають активну громадянську позицію та усім можливим допомагають іншим громадянам України.

 

Нестор Суладзе, гр. ДЕА А20пр

Нестор з першого дня повномасштабного вторгнення брав найактивнішу участь у забезпеченні правопорядку в місті Харкові у складі добровільної служби патрулювання під керівництвом поліцейського управління. Потім із залученням ресурсів сімейного бізнесу огранізовував та безпосердньо здійснював забезпечення нашіх військових усім необхідним, починаючи від ліків, продуктів харчування, необхідних промислових виробів для облаштування позицій і закунчуючи ремонтом техніки. На даний момент продовжує свою волонтерську діяльність із забезпечення потреб військових та координації на рівні військо – волонтери.

Злата Оберемок, гр. ДЕА ПОЕн18

Студентка кафедри фізики, електротехніки та електроенергетики Злата Оберемок бере активну участь в організації роботи консультаційного центру та закладу самодопомоги для жінок та дітей з України «Обійми душі», який працює за підтримки Йоахіма Траубота у німецькому місті Гьорліц.

Завдячуючи діяльності цього центру десятки жінок та дітей з України отримали прихісток та можливість спілкування та взаємної підтримки. Це зараз так важливо знати, що ти не наодинці з цією жахивою ситуацією, яка змушує наші родини шукати нові домівки та роз’єднує рідних та близьких людей.

Микита Бобух, гр. ДЕА А20пр

Микита працює у прифронтовому Харкові із забезпечення продуктами харчування та іншими необхідними речами цивільного населення, що потерпає від агресії ворога. Микита каже: «Моя робота полягає в підготовці гуманітарної допомоги. Починаючи з прийому вантажу і закінчуючи роздачею його людям. Це дає людям можливість вірити в те, що не все втрачено. А для мене це можливість дати їм надію». 

Волонтерський рух факультету енергетики і автоматизації не обмежується цими прикладами та продовжує розвиватисяі набирати оберти. Тому, як то кажуть «Далі буде...».

Пишаємось нашими активними та стійкими студентами! 

Слава Україні!